Het heet vissen, geen vangen

Hallo visfanaten,

 

Het was weer zover morgen zou de 2de editie van de M&G Maxvissen zijn, ik keek er natuurlijk al de hele week weer naar uit, vandaag had ik de laatste spulletjes nog gauw gekocht wat ik dacht nodig te zijn en zo gauw ik weer thuis was alle spullen bij elkaar gezocht en alvast in de auto gelegd. Klaar voor morgen!!P1030684

Om half 2 ging ik naar bed omdat ik een feestje gehad had van mijn moeder die 50 jaar werd. Om 5.15 ging de wekker en wonder boven wonder stond ik meteen naast mijn bed, ik kleed me aan en gauw naar de woonkamer voor een bak koffie, ik stond te popelen en kon niet meer wachten dus om 5:50 zat ik in de auto om richting de kool te rijden, mooi op tijd! Daar aangekomen was Daniel er al had gedacht dat ik de eerste zou zijn maar helaas. Ik pak alvast mijn leefnet en schepnet uit de auto om bij de kantine te ontsmetten, en lopen richting de andere parkeerplaats om op de andere jongens te wachten. Toen de meeste er waren liepen wij naar de kantine om daar zo de loting te doen voor de stekken, het speciale aan vandaag was dat Tom Voghten ook mee zou doen beter bekend als Amateurvisser.nl

P1030687

Rond 7:30 begon de loting, ik had zelf stek nummer 9 niet heel erg gunstig aangezien ik in een hoek zit en dan ben je toch beperkt qua afstand.
Eenmaal naar de waterkant had iedereen nog goeie moed, dit zou uiteindelijk toch anders gaan blijken. Eenmaal op mijn stek aangekomen, gauw de spullen opbouwen en om half 9 ging de luchthoorn om de hengels te water te laten. Het weer was ook niet al te best het was bewolkt en het waaide aardig, toen ik het eerste uur nog geen beet gehad had begon ik eigenlijk al te denken, dit kan wel is een hele slechte dag worden, om mij heen werd ook behoorlijk slecht gevangen, ik heb hier altijd na een uur al wel beet gehad en ook al wel zeker 1 tot 2 vissen geland, ik had alles geprobeerd boillies, pellets, smac, helemaal niks hielp of wou vandaag, maar bij niemand niet eigenlijk, ik denk zelf dat het aan het weer lag. Op een gegeven moment liep ik even naar de auto om wat te drinken te pakken, ik kwam terug en hoorde iemand Nick! Roepen, ik dacht eerst dat ik beet zou hebben, nee mijn stoel was omgevallen mijn hengel lag van de steun af, al mijn boillies, pellets, voer, het lag allemaal op de grond!! De wind was onder de paraplu gekomen! Dit kon er dan ook nog wel bij! Nja heeft in ieder geval de rest even kunnen lachen, en had ik in ieder geval even iets anders te doen dan naar een top kijken die toch geen beetregistratie zou laten zien vandaag, boilies rapen!!!! Na alles weer opgeruimd te hebben, gewoon weer verder met blijven uitproberen met van alles en nog wat. En toen in het laatste uur kreeg ik toch een aanbeet eindelijk! Ik pak mijn hengel en begin hem binnen te drillen een meter of 5 voor de kant schiet mijn boillie uit de bek pffffff oké het is gewoon zo’n dag. Een half uur later weer een flinke aanbeet maar ik stond achter mijn stoel dus het duurde even voor ik bij mijn hengel was, de halve hengel helemaal krom maar ik kreeg mijn hengel daardoor niet meer uit de voorste steun omdat het uiteinde in een boog loopt zo kan de hengel er nooit uitschieten bij harde aanbeten, dat bleek nu dus wel, het onderlijntje knapte en weg vis. Daarna heb ik nog een tikje gehad en verder ook helemaal niets meer. Om 14:15 begon ik al met wat spullen op te ruimen, normaal zou ik dit nooit doen maar vandaag wel ik had er alles aan gedaan en ik wist het niet meer.
Om 14:30 ging de hoorn en alle lijnen konden binnen gehaald worden, de vis wat er gevangen was werd gewogen ook hier waren we snel klaar mee want wat er gevangen was was niet veel. Gauw verder met de spullen naar de auto brengen en op naar de kantine voor de prijsuitreiking.De 1ste plek kreeg een mooie wisselbeker die gesponsord werd door Hengelsportzaak Kruidenier, een geldprijs en een mooi mok van de enige echte Amateurvisser.nl, de 2de, 3rde plek en degene met de zwaarste vis kregen ook een geldprijs en een mooie mok. Nog even wat napraten en wat drinken met zijn allen, na een mooie dag gehad te hebben.
Ook deze dagen zitten er nu eenmaal tussen dat het allemaal net even wat moeilijker gaat en tegen zit. Ook dat is vissen.

20160904_152312

 

Mannen, ik hoop jullie volgend jaar weer allemaal te mogen zien op een volgende M&G Maxvissen!

Mvg Nick Slaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *