Resultaat geeft vertrouwen

Begin 2016 veel veranderd in het systeem eindelijk de rig gevonden die het deed na twee jaar veel geprobeerd te hebben veel vis gelost en veel runs gehad maar weinig gevangen. De combi rig met longshank haak heeft het voor mij prima gedaan de vis werd gehaakt en had nagenoeg geen los schietende vis meer.

Nog steeds aan het experimenteren met 1 hengel want denk dat je nog steeds niet op 1 en dezelfde techniek moet wedden maar de kans moet verdelen. Toch doet deze rig het prima zelfs 3 runs tegelijk werden alle drie geland met behulp van Bart die onderweg was omdat ik al een vis in het net lag en de tweede hengel ook af liep. Ondertussen ging hengel drie ook af en was Bart gelukkig al vlak blij.

Toch wilde ik er een systeem bij. Veel gelezen en gehoord over de chod, geprobeerd gevist maar zonder succes en te weinig vertrouwen erin. Tot de trip in Frankrijk op een betaalwater, de eigenaar tipte me een chod mee te nemen wat daar vaak goed werkte. Toch geluisterd en van de 7 mooie spiegels dat weekend er 6 gevangen op de chod. Ik was om, heerlijke snoeiharde runs kreeg ik erop. Ook daar was de 30 ponder helaas nog niet gekomen. In de week na frankrijk op mijn thuiswater waar ik vaak zit toch weer de chod gepakt, immers werkte het in Frankrijk ook dus hier moet het ook lukken. Na in te gooien liep de pieper binnen 5 minuten al af een dikke zeelt, weer terug gelegd verder met hengel 2 weer liep die af nog een zeelt, bij derde keer ingooien had ik de hengel nog in de hand en voelde wat trekken aan de lijn, dikke golf en een misser 100 % karper. Eindelijk lag hengel twee er ook in en ja hoor hengel 1 liep wederom af snoeihard ging die er vandoor. Na een kort gevecht in het heldere water liet hij zich voor het eerst zien. Ik was gelijk overtuigd dit was hem de dertiger. Snel appen naar Bart en Peter het is hem ben aan het drillen jullie horen zo van me. En daar was hij de dikke dertiger waar ik na op zoek was. Bart kwam als een idioot eraan hij moest en zou hem zien. Een heerlijk gevoel waarna ik er nog 1 ving van een minder formaat maar even blij ermee.

Systeem 2 was voor mij ook duidelijk, simpel effectief en twee verschillende varianten. Waar ik 2015 was geëindigd op 6 vissen ging 2016 een stuk beter 38 vissen. Het belangrijkste gedeelte was voor mij nu duidelijk honderdduizenden mogelijkheden maar deze rigs deden het voor me niks meer veranderen hooguit wat lengtes van de rig meer niet.

Toen kwam het volgende doel de boilies. Een 1.5 kilo ready mades voor €16,- werd me te gortig. Ik wilde wat vaker voeren niet veel maar toch een 300 gram per dag een paar dagen verspreid over de stek en vis blijven trekken. Helaas kon ik de geldboom niet vinden dus gaan verdiepen en me eigen bol. Ik had immers alle materialen en nog heel veel basis spullen liggen om eens te proberen. Na heel veel gelezen te hebben en adviezen te hebben gekregen aan de gang gegaan en al snel kwam ik bij een simpele eenvoudiger vismeel bol uit met een paar kleine toevoegingen. Al heel snel had ik er vertrouwen in en een goed gevoel. Soms heb je dat hetzelfde bijvoorbeeld met een stek. De bol was alleen nog iets te zacht. Kleine aanpassing en hij was top voor mij. Dit was al in het najaar en ben vaak afhankelijk van korte sessies in de avonden. Na een aantal dagen wat handjes voeren kwamen de eerste vissen al op de mat. Heerlijk dat gevoel van tevredenheid. Het werd eerder donker en nog een aantal vangsten gedaan. Ben ervan overtuigd dat de bol die ik maak een prima goedkope bol is en niet gebruikt worden op de wateren waar ik het meeste zit. Dit kan een groot voordeel zijn omdat het juiste een simpele bol is. Ik heb de vis zien azen draaien en bezig gezien op mijn stek wat je eerder niet vaak zag. Al met al was dus 2016 erg belangrijk.

2017 in de kou de tweede sessie van nog geen 3 uurtjes gelijk raak de eerste prachtige schub is alweer een feit op de eigen bol. Hopen dat 2017 nog meer vissen op gaat leveren en dat Bart nog vaak als een idioot mag komen kijken.

Raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *