snoeken

Blog van Dennis Huijsmans

Lees hier het verhaal van

Dennis Huijsmans

 

Gisteren weer terug geweest naar het stadsvijvertje van afgelopen maandag.

 

Maar deze keer wel wat meer voorbereid. Met een karper pen-hengel voer-pellets en maïs ga ik richting de waterkant.

 

Door de harde wind is het uitpeilen heel moeilijk. De 1,5 grams dobber wordt daarom al snel verwisseld voor een 2 grammer maar toch krijg ik niet alles zoals ik het wil. Na 10 minuten aanklooien geef ik het op en zet de dobber maar gewoon wat “extra” hoog.

 

Na een handje pellets en maïs zijn vrijwel meteen de bellen alweer te zien. Af en toe danst de dobber als een gek op het water van de staart slagen die de lijn te verduren krijgt. De dobber ligt er nog geen 5 minuten in of de lijn schiet naar de andere kant van het watertje. Helaas schiet tijdens de dril de vis van de haak.

 

De 1,5 uur erna is taai en vrij vervelend. De karper is duidelijk zichtbaar. Kolken aan het water oppervlak bubbels op de plekken waar gevoerd is en onder de dobber maar de aanbeten blijven uit.

Om steeds weer de tikken van staarten en lijnzwemmers op de dobber te zien maar geen aanbeet krijgen begint irritant te worden.

 

Nog snel haal ik de hengel even in en prik 2 maden bij de mais korrel. Dan maar meer kans op kleine vis, liever 1 vis dan niets. De dobber schiet na het inwerpen weer meteen onder. Maar bij het aanslaan, NIETS. Opnieuw ingooien en weg is de dobber, aanslaan, NIETS.

 

Het gevoel dat ik echt mijn dag niet heb overheerst en begin langzaam mijn spullen in te pakken terwijl de dobber nog in het water ligt. Op het moment dat ik het net wil inklappen zie ik de dobber weer weglopen. Ik sla weer aan, Hangen!

 

Een redelijke run volgt, zou het dan een karper zijn? De vis blijft diep maar geeft toch snel op. Een mooie brasem komt boven.

 

Na het onthaken en de foto pak ik de rest van mijn spullen in en ga weer richting huis. Toch nog een visje weten te vangen.

 

—————————————————————————

De eerste keer op dit water was met de matchhengel: 2 Voorns, 2 Brasems, 1 Karper. Haakaas: Maden

 

De 2de keer was met de penhengel: 1 Brasem

Haakaas: Maïs + Maden & F1 voer pellets

—————————————————————————

 

Er is een duidelijke aantrekkingskracht op de F1 pellets van Sonubaits F1. De plekken waar los gevoerd was zag ik heel snel de belletjes boven komen. De plekken waar ik de gesoakte pellets als balletjes erin gegooid heb zat vol met grote bellen.

 

De plekken waar ik weer met meer maïs gevoerd had waren vrij tam net als de 1ste keer met de maden.

 

Als haakaas is er een duidelijke voorkeur naar Maden. Ik heb het idee dat de vis alleen de pellets aan het eten was maar de maïs liet liggen.

 

Volgende keer met de feeder aan de slag op dit watertje. Hopelijk dan een lange sessie met de NEO Bait producten die vandaag binnen gaan komen 😀

 

Tot de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *