Delen en leren van elkaar

Delen en leren van elkaar

We kennen het allemaal wel, je zit daar langs de waterkant en je blankt een keer. Zoiets is natuurlijk erg frustrerend ondanks dat je misschien toch van al het andere moois hebt kunnen genieten om je heen. Je gaat voor vis dus je hoopt ook vis te vangen. Vissen is niet alleen maar aas aan je haakje doen inwerpen en maar wachten die vis komt wel. Nee zo gaat dat niet altijd werken, natuurlijk kan je vis vangen op deze manier. Maar vissen is gewoon werken hoe meer jij probeert en observeert hoe meer vis je kunt vangen. Dit kan je zelf heel veel doen door filmpjes te kijken en veel te lezen in verschillende soorten visbladen. Maar ook door veel langs je favoriete water te struinen en andere vissers aan te spreken hoe hun het aanpakken. Op dit soort manieren kan je soms veel meer vis vangen dan je voorheen deed of kan je net die vis vangen die je graag op dat water wilt vangen. Ik zelf leer veel van iedereen om me heen, neem nou bijvoorbeeld Hans Lammers en Gerry Spierings (NB Fishing team), Gijs Kok (Tincahunter) en Tim Geerts (Experimentele Witvissers). Wij samen bespreken veel over de visserij hebben allemaal onze eigen tactiek maar bespreken daarentegen ook wel weer veel met elkaar om van elkaar te leren. We beheren allemaal onze eigen facebookgroep waar we dingen in delen. Daarentegen hebben we een whatsapp groep waar we dagelijks zowat met elkaar praten en 9 van de 10 keer gaat dit over vissen. Niet te vergeten mijn vismaat Nick Slaats die zich daar ook tussen bevind. Om maar even een klein stukje te laten zien over mijn visvrienden.

NB Fishing Team

vanillië en tutti frutti

Het is weer vrijdag en het weer zit mee.
Vanmorgen wel moeten krabben toen ik de boys naar school bracht maar het zonnetje scheen.

Aangekomen bij de vijver snel mn spullen klaargezet en een voertje gemaakt.
Ik had er zin in want vorige week had ik 2 mooie karpertjes mogen vangen op deze stek met vanillië mini boilies.
Dus dezelfde boilies eraan en gooien maar,wat verder op het water want daar is het dieper en daar zaten ze vorige week ook misschien vandaag weer.

Terwijl ik zat te wachten kon ik mooi bekijken hoe ze met een kraan de steigers aan het slopen waren om daar nieuwe te plaatsen.

En ineens begint het feest!!!
Een flinke fluitert en…..hanguh!
Het voelde al meteen als een leuke karper die absoluut geen zin had om in mn net te komen liggen,maar de aanhouder wint en deze vis had de eer om met mij op de foto te mogen(of is het andersom?).

De vis zwemt weer en mn hengel ligt op zn plek.
Deze keer de vanillië eraf en een mooie tutti frutti eraan, eens zien of dat werkt.
Tegenwoordig zie je veel livestreams op facebook dus ook eens kijken hoe dat zit.
Een kort filmpje van mn hengels en de omgeving en een dikke duim want ik was blij met mn gevangen karper.
Ik post de livestream op facebook en net als ik op de knop ‘plaatsen’ druk schrik ik me kapot van de volgende run.

Tijdens het drillen probeer ik de telefoon zo neer te zetten dat ik kan filmen en uiteindelijk lukt het en heb de vis nog hangen.
De eerste had er al geen zin in en deze zelfs nog minder.
Maar ik mocht ook met deze op de foto!!

Na 2 mooie kruiskarpers was ik al helemaal blij en ineens begint da ding weer te piepen!!!
Ik sla aan en begin binnen te halen en merk meteen:brasem.
En een schattige kleine slijmjurk eindigd in mn netje.

Toen was het tijd om op te ruimen.
Eerste hengel weggehaald en de rest van de spullen bij elkaar gezet.
Ik leg mijn hengel even op de stoel en wéér een fluiter!
Met een grijns van oor tot oor sta ik die vis te drillen maar in mn achter hoofd weet ik dat ik deze vlug moet landen want de kinderen moeten van school gehaald worden.
Hij kwam ook vlug naar de kant en toen begon hij te klooien.
Uiteindelijk won deze keer de vis, hij nam mijn haakje mee en is vertrokken(weerhaakloos dus die gaat er vanzelf weer uit).

Al met al een geslaagde vissessie!

mvg
Hans Lammers (NB Fishing Team)

15178961_1024061837703960_5477072927145649157_n15220031_1024061347704009_3831570297143966656_n

Dit was van een vissessie afgelopen vrijdag! Waar Hans toch even wat leuks wist te vangen. Hun runnen de groep NB Fishing team op facebook. Hier proberen ze ook zoveel mogelijk nieuwe dingen met andere te delen. Ik blijf erbij mond op mond reclame is het beste wat er is dus elkaar dingen vertellen werkt gewoon het beste of door elkaar dingen te laten zien.

Bij mijn volgende blog zal ik wat vertellen over mijn visvriend Gijs Kok

mvg
Bart Hartjes

4 thoughts on “Delen en leren van elkaar”

  1. Your blog is a treasure trove of inspiration and knowledge! The depth of your insights and the clarity of your writing are truly remarkable. Can’t wait to read more and learn from your expertise. Keep up the fantastic work! 📚🤓 #BlogLove #Inspiration

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *