max vissen

Vissen aan de kraatsvijver

VISSEN AAN DE KRAATSVIJVER

De hele week weer hard aan het werk geweest, ik heb mij er natuurlijk de hele week weer op verheugd en heb er helemaal naartoe geleefd. Ik had de afgelopen zondag afgesproken met Bart en Wilco, na een bericht op facebook te hebben gezet kwam Erik Muskee ook nog mee om bij de Kraatsvijver in Ede te gaan vissen, er zit een goed bestand aan karper ik had er al eerder gevist en heb er altijd goed gevangen dus ik heb er de volle vertrouwen in dat de jongens er ook wel goed zouden gaan vangen.

max vissen  max vissen max vissen

 

 

Vandaag was het dan eindelijk zover we mochten gaan vissen! Ik had de avond ervoor al mijn spullen vast klaar gezet dat scheelt altijd wel een hoop stress en spullen vergeten.

max vissen

Ik had de wekker op kwart over 5 gezet en zo gezegd ging de wekker om kwart over 5 in de ochtend af, ik weet niet wat ik gedaan heb maar ik had de wekker in mijn slaap denk ik weer uitgedrukt want schrok om kwart voor 6 wakker, shit te laat!! Ik had om kwart voor 6 afgesproken met Bart bij de Kraatsvijver! Ik dacht nog, ben je de hele week om kwart over 4 uit bed gestapt om te werken en dan verslaap je je vandaag, dom!!! Het scheelde dat Bart het niet kon vinden na een paar keer heen en weer rijden dus aan het vissen was hij toch nog niet.

max vissen max vissen

Ik Arriveerde rond kwart over 6 bij de vijver en ik zag dat Bart al bezig was zijn spullen naar het water toe te brengen, ik zette gauw mijn auto neer en ben ook mijn spullen naar het water toe gaan lopen. Rond 7 uur arriveerde ook Erik aan de waterkant en installeerde zich ook gauw op zijn stek. Goed kwart over 7 hadden wij alles opgebouwd en waren wij dan eindelijk aan het vissen!

 

Ik had een wartel aan de hoofdlijn geknoopt met een speld er aan zodat ik gauw zou kunnen wisselen tussen method feeder en gaaskorf, ik heb hier altijd meteen een method feeder te water gelaten en altijd goed gevangen, toch dacht ik vandaag laat ik het is proberen met eerst een paar korven voer op de stek te brengen ik besloot om op het midden te gaan vissen, na een paar korven voer aangebracht te hebben klipte ik gauw mijn method feeder er aan en begon met een white chocolate boillie en hetzelfde voertje als waar ik mee voor gevoerd had. Het ging heel erg moeizaam de vis beet niet door en kreeg enkel wat tikjes op de top. Daaraan tegen, Bart en Erik hadden wel volop beet en hadden er al snel een aantal in hun leefnet zitten. Rond 8 uur was ook Wilco gearriveerd met een lekker kop koffie een appelflap en natuurlijk zijn visspullen waren we compleet. Na een hoop zoeken en wisselen kreeg ik toch ook mijn eerste aanbeet en een klein brasempje werd gevangen, nja in ieder geval een begin laat nu de karpers maar komen! Er ging toch wel weer een tijdje overheen geen aanbeet geen tikje niks! Ik dacht laat ik is van tactiek veranderen en ben tegen de overkant aan gaan vissen en dat werkte, na een goed kwartier kreeg ik een beste klap op de hengen en was meteen weer wakker een aardige vis aan de dril te zien, de vis wist waar hij heen moest en schoot naar de overkant het riet in maar heb hem hier toch uit weten te krijgen, na een mooie dril had ik deze vis in mijn schepnet en zag dat het een beste knaap was voor dit water, na hem onthaakt te hebben pak ik de vis uit het schepnet om hem in het leefnet te gooien maar hij onglipt me en krijg hem niet meer te pakken plons het water in! Ja het zag er behoorlijk knullig uit en Bart had het niet meer van het lachen. Ach deze dingen maken het weer leuk als je even een tijd niks vangt.

max vissen max vissen

Na deze vis ging het weer heel erg moeizaam niet alleen bij mij maar bij iedereen, het maakte op zich niet zo heel veel uit het was gezellig we zaten lekker, en hier en daar een geintje onder elkaar maakte het ook niet saai.

Aan het einde van deze vissessie zo rond half 1 leek het erop dat het weer een beetje op gang kwam tenminste bij mij, ik was al bezig mijn spullen wat op te ruimen toen ik toevallig net even op keek naar mijn top kreeg ik weer een flinke aanbeet en yes! Hangen! De vis schoot van links naar rechts het zijn geen joekels van vissen hier maar ze zijn ontzettend sterk en na een leuke dril had ik de 2de karper binnen, deze ging wel het leefnet in gelukkig. Er ging nog geen kwartier overheen of de 3rde karper melde zich, nou dit ging lekker zo op de valreep,had mijn tactiek toch zijn vruchten afgeworpen. Na deze vis in het leefnet te hebben gegooid zijn wij verder gegaan met opruimen ik moest om half 3 thuis wezen en het was ook wel leuk geweest voor vandaag iedereen had zijn visje gevangen dus niemand geblankt gelukkig. Na alles opgeruimd te hebben, de vissen nog gewogen Erik had zijn weeg materiaal meegenomen dus daar moesten wij dan ook zeker even gebruik van maken en het is altijd leuk om te weten wat je eindtotaal is, na de vis gewogen te hebben zijn we naar de auto gelopen met de laatste spullen en startte we allemaal de auto.

max vissen max vissen max vissen

Jongens tot 4 september op de M&G maxvissen.

2 thoughts on “Vissen aan de kraatsvijver”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *