Joram Brehen

Vissessie met Joram Brehen

Vissen met Joram Brehen

Afgelopen woensdag was het dan zo ver, ons geplande visuitje met niemand minder dan topvisser Joram Brehen. De pas 19 jarige Joram Brehen is een talent onder de witvissers en ging ons vandaag het nodige proberen te leren op een commercial water genaamd Visdorado de Kool. Natuurlijk leefde ik hier al aantal dagen erg naar toe, leren leren en nog is leren dat mag ik graag doen. Om mijn vader niet te vergeten die ging ook mee.

Visdorado de Kool20160824_11401720160824_110317

We zouden rond ongeveer 7 uur ’s ochtends aan de waterkant zijn dat was de afgesproken tijd. Ik ben rond 6 uur opgestaan had de meeste spullen natuurlijk al klaar staan verder nog niks klaar gemaakt dat zouden we aan het water doen. Mijn vader zou om half 7 bij mij zijn en dat was die ook. Snel de spullen inladen en naar de waterkant.

Daar aangekomen appte Joram mij dat hij onderweg was mijn vader en ik gingen eerst even bij het water kijken er was verder nog niemand. De vis zat veelal bovenin en hier en daar zag je er al mooi 1 springen altijd mooi om zoiets te zien. We hadden van te voren al wel bedacht om bij de bomen te gaan zitten zodat we zo min mogelijk last van de voorspelde warmte zouden hebben want het zou 30+ worden. De zon zou dan achter ons langs draaien en zo zouden we niet heel veel last van de zon zelf hebben. Na het terug lopen naar de auto om alvast wat spullen uit te gaan laden kwam Joram er ook aan. Na wat kennismaking wat gepaard ging met lol uiteraard, want we hadden elkaar immers alleen nog maar over de app gesproken, trokken we naar de waterkant toe. Na wat heen en weer lopen en sjouwen van spullen hadden nagenoeg alles wel op de plek, Joram had iets meer tijd nodig maar dat was niet zo gek. Hij was uiteraard goed voorbereid en wou ons zeker het top van zijn kunnen laten zien. We waren nog niet eens aan het vissen en ik vond het al een top gozer. Natuurlijk kan ik een visje vangen en natuurlijk heb ik een degelijke feeder, maar wat hij ons die dag allemaal leerde was stuk voor stuk handig om toch net even een visje extra te vangen. Maar goed we hadden het nodige klaar gezet en ondertussen waren mijn vader en ik al helemaal klaar en nu eerst even een bak koffie en zeggen dat we aan de waterkant zitten in de kantine want het is nu eenmaal een commercial vijver.

img_wear_147203289016920160824_13093620160824_114331

Na een lekkere bak koffie was het nu echt tijd om te gaan vissen. Joram liet ons eerst zien hoe je het beste je voer klaar kan maken aan de waterkant. Na dit gedaan te hebben, begon mijn vader gelijk met vissen die man was zo gedreven hij wou snel zijn hengeltje uitgooien. Ik bleef nog even bij Joram. Ik had de nodige vragen en hij gaf me de nodige uitleg. Hier ging wel een uurtje overheen maar het was ook de bedoeling dat het voor mij een informatief dagje zou worden. Zo heel lang vis ik nog niet op commercial water en wil me er toch wat meer in gaan verdiepen de komende tijd.

Na de nodige informatie ging ik dan ook voor het eerst mijn feeder uitgooien, het beloofde een leuk vissessie te worden. Nog niet voordat ik ook aan het vissen was had mijn vader de eerste al op de kant, prachtig. Joram ging snel verder met opbouwen want die was natuurlijk eerst nog druk met ons. Er ging even overheen, mijn vader had er ondertussen al 3 of mijn hengel ging bijna te water, snoei harde aanbeten en mijn feeder werd uit de steunen getrokken ik kon hem nog net grijpen. Joram keek mij aan wat ben jij dan aan het doen haha! Vissen zei ik haha, die aanbeten zijn soms zo fel en dit betekende dat ik hier en daar mijn steunen ook iets moet aanpassen want zie het niet graag gebeuren dat mijn feeder te water gaat. Gelukkig had Joram nog iets achter de hand waardoor sowieso mijn hengel niet makkelijk te water zou gaan.Want je raad het al ook bij mijn 2e beet ging die weer bijna. Het ging in ieder geval lekker met de nodige aanbeten op zijn tijd en natuurlijk ook af en toe een vis op de kant, helaas zat er ook wel is een losser bij wat in een wedstrijd zeker fataal kan zijn maar daarom oefenen we.

Joram BrehenJoram BrehenJoram Brehen

De ochtend ging hierdoor lekker snel voorbij mijn vader en ik en Joram die natuurlijk ondertussen ook begonnen was te vissen vingen allemaal ons visje in de ochtend. Ondertussen hield Joram zich ook met ons bezig als hij iets zag wat in zijn ogen beter kan of makkelijker kan dan gaf hij ons daar tekst en uitleg in. Het zijn maar tips maar geloof mij, probeer het maar is! De meeste dingen waren erg handig. Jullie snappen natuurlijk wel dat ik hier niet alles open en bloot ga vertellen want ik wil de dingen natuurlijk eerst zelf onder de knie krijgen haha!

Rond de middag kwam de zon er al lekker door vooral als die even achter de bomen vandaan kwam was het goed warm maar verder prima te doen. Met het feederen verliep alles wel aardig ’s ochtends. Maar wat ik ook vooral wilde proberen was de waggler. Joram heeft hier al de nodige ervaring in. Het is een mooie actieve visserij en vooral met zo’n warme dag als dit. Het was pas mijn 2e keer dat ik het ging proberen en de 1e keer dat ik hier mee viste ving ik er niks mee vond het maar apart en lastig. Joram had mij de basis uitgelegd en dan is het zelf natuurlijk even zoeken. Wonder boven wonder kon ik mijn hengel net grijpen haha, hoe vaak ik vandaag mijn hengel wel niet kwijt had kunnen zijn dat wil je niet weten haha. Maar ik hield hem binnen en ook mijn 1e karper op de waggler was binnen dit gaf een lekker gevoel het was tevens ook de enige op de waggler voor mij maar toch het is een begin! Joram ving er wel wat meer op de waggler, dat was mooi om te zien. We hadden ons ondertussen even een lekker broodje en wat te drinken besteld, heel belangrijk natuurlijk tussendoor! De zon begon langzaam terrein te winnen en ik zag mijn benen al rood worden haha, niet ingesmeerd natuurlijk.

IMG-20160824-WA0004IMG-20160824-WA0005

Ik wisselde de waggler en feeder een beetje af en pakte zo me visje hier en daar ’s middags. Moet zeggen dat ik er ook wel wat ben kwijt geraakt. Elastiek een keer geknapt van dat soort dingen. Genoeg dingen die nog anders kunnen maar dat gaat natuurlijk niet allemaal in 1 keer dat heeft zijn tijd nodig. Uiteindelijk kwam mijn vader rond de klok van 14.00 bij mij om te stoppen, hij moest nog wat dingetjes doen en het was behoorlijk warm ondertussen. Ik was tenslotte met mijn vader mee dus langzaam begonnen we de spullen bij elkaar te rapen. Joram bleef nog, die wilde nog het één en ander uit proberen. Na alles ingepakt te hebben bedankte we Joram voor al zijn tekst en uitleg, we hebben een top vissessie gehad en veel geleerd. Nogmaals, echt een top gozer die Joram ondanks dat hij zelf ook de hele dag stond te popelen om te kunnen vissen, hielp hij ons bij alles wat we maar wilden of waar hij zag dat het ook anders kon ook al ging dat van zijn vistijd af. Joram Brehen nogmaals super bedankt voor deze onvergetelijke dag.

1 thought on “Vissessie met Joram Brehen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *