Visdorado de Kool

Vissen op de kool!

Vissen op de Kool

Vorige week Zondag was het weer zover lekker een dagje vissen en deze keer dan wel op de Kool een commercial karpervijver de vijver waar wij 4 september de 2e editie hebben van de M&G Max vissen, het zou dan ook gelijk een oefendagje worden waarbij ik wat nieuwe dingen zou gaan uitproberen. Ik had vandaag wat smack meegenomen en ik had 10 mm pop ups bij me, wie niet  waagt wie niet wint, Mijn grote vriend Wilco ging ook gezellig mee en er zou nog een maat van Wilco die kant op komen Gerald Donker.

20160828_115012 20160828_115031

Het was Zondag, ik had de wekker op 5:30 gezet, maar ik werd om 5:15 wakker door mijn natuurlijke wekker namelijk de kleine man begon stipt op die tijd te huilen ik schrok wakker en dacht even dat ik weer is te laat zou zijn maar gelukkig was ik de wekker een kwartier te slim af, maar meteen uit bed gegaan mij aangekleed, en rustig aan een bak koffie, heerlijk om zo van te voren wakker te worden!

Om 6:00 uur vertrok ik van huis want ik had om goed 7:15  afgesproken om bij de Kool te zijn, stipt 7:15  was ik er en Wilco stond  al op mij te wachten, na elkaar begroet te hebben liepen we naar de kantine om ons even aan te melden en een bonnetje te laten maken, na dat gedaan te hebben reden wij de auto’s naar de karpervijver en begonnen onze spullen uit te laden en op te bouwen.

Om te beginnen wou ik mijn lijn uitzetten op een 30 meter doormiddel van 2 banksticks het eromheen draaien ging prima totdat ik het ook weer op moest draaien, alles ging in de knoop! Shit, zo moeilijk kan het toch niet zijn, heb het draad toen maar afgeknipt en heb mijn afstand maar bepaalt met het werpen en op de clip zetten. Ik viste vandaag met een method feeder van 30 gram en een onderlijntje van 10 cm en losse stoppertjes. Het voer wat ik vandaag gebruikte is van dynamite baits en daar doorheen wat 3 mm pellets bettaine van dynamite en wat hennep.

IMG-20160828-WA000220160828_123052

De eerste korf lag in het water nadat de afstand naar mijn zin was, we begonnen goed ik had er een boillie white chocolate aanzitten die ik een paar dagen in de goo had laten soaken. Na een kleine 5 minuten had ik de eerste serieuze aanbeet al en deze hing meteen! Altijd lekker als de eerste vis zich snel meld dat geeft een hoop vertrouwen voor de rest van de dag, na een mooi gevecht lag deze mooie schub in mijn schepnet, gauw netjes onthaken en weer terug. De tweede karper melde zich ook al vrij vlot ik lette even niet op en mijn hengel lag bijna in het water, ik kon hem nog net op tijd pakken, stom eigenlijk want je weet dat de aanbeten gigantisch hard zijn. Tussen de eerste en de tweede vis zat ik te prutsen met mijn standaard die los zat, had hem uit elkaar gehaald omdat er een schroefje los zat, bij die tweede goeie aanbeet had ik er ter vervanging een Vtje opzitten vandaar dat mijn hengel er zo makkelijk uitschoot maar ook dit was weer een mooi formaat en dit keer was het een mooie spiegel. Na een tijdje prutsen had ik de goede standaard er weer op staan en kon het Vtje er weer af, maar het werd ineens ook heel stil, ik stapte toen maar is over naar de smack om te kijken of dit wat beter zou uitpakken op het moment, en inderdaad het werkte gewoon, 2 karpertjes vlot achter elkaar, wat mij wel opviel of het was puur toeval dat de karpers op de smack een stuk kleiner waren. Hierna viel het weer helemaal stil en verwisselde mijn aas voor een paars 10 mm pop upje dit viel mij eigenlijk wel een beetje tegen want er ging zeker een half uur overheen voordat ik weer een serieuze aanbeet kreeg en ik onderhield mijn stek toch goed dacht ik met regelmatig zo om de 5 a 10 minuten een nieuwe korf voer. In dat half uur had ik mijn paarse boillie vervangen voor een witte pop up en had deze mooie schubkarper dus met deze kleur gevangen, toch was ik niet blij want er zat veel te veel tijd tussen dat er niks gebeurde.

Zo rond het middag uur gingen er steeds meer mensen weg het was ook hartstikke warm en de mensen die er grotendeels zaten kwamen eigenlijk voor de steurvijver maar op de steurvijver was een wedstrijd wat ik denk, deze mensen niet geweten hebben en dan maar uitgeweken zijn naar de karpervijver dus ook veel te zwaar materiaal mee en alles met vastloodsysteem, en op de pieper en ja dat gaat daar echt niet werken. Rond een uur of 2 begon het ineens weer super lekker te draaien ik had mijn boillie weer vervangen voor een stukje smac en het liep als een bezetene, zou het komen omdat de hengeldruk er een beetje vanaf was, of zou mijn stek nu eindelijk beginnen te draaien ik ving er gauw 5 bij waaronder een hele mooie grote spiegelkarper hier op de foto te zien alleen weer erg jammer dat de bek uitgescheurd was. Na deze karper weer netjes in het water terug te hebben gezet, begonnen we met opruimen het was inmiddels ook 14:45 en we vonden het wel leuk geweest, zo’n dag in de hitte zitten ja daar word je best wel  taai van. Dus we begonnen met afbouwen, spullen in de auto, nog even een keer naar de stek toe lopen om hem netjes achter te laten. Tijd voor een biertje!

 

Het was weer een leuke visdag, toch nog in totaal 10 vissen weten te vangen en helaas ook 4 lossers, en nee het waren dit keer niet mijn onderlijntjes die knapte en ook niet het elastiek,  de vier lossers waren niet goed gehaakt.

Ik heb weer een topdagje gehad en beetje bij beetje leer je het water wel kennen dus ik ga er vanuit dat het 4 september alleen nog maar beter kan gaan.

Tot dan Heren!

 

Mvg Nick Slaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *