Featured Video Play Icon

Verslag finale maxvissen cup op de Leeghte

Verslag finale maxvissen cup op de Leeghte

Vandaag ging het dan eindelijk gebeuren de finale van de maxvissen cup. Een droom die werkelijkheid werd, iets waar we eerder alleen van durfde te dromen. Onze belangrijkste doel was dat het een leuke gezellige dag zou worden en alles goed zou verlopen. Het zou de kers op de taart zijn van een mooi georganiseerd toernooi als ook de finale goed zou verlopen. 

Zelf mocht ik ook deelnemen aan de finale omdat ik me gekwalificeerd had via de voorrondes, echter mocht Nick niet mee doen hij redde het helaas niet. Maar uiteraard was hij de finale er wel bij om zo een mooie video te kunnen maken van de finale. Niks mooiers dan van zoiets een mooie vlog te maken.

De finale bestond eigenlijk uit alleen maar goede vissers, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden. De loting is zoals wel vaker het geval is al heel belangrijk. Sommige plekken wil je graag liever zitten dan andere maar dit heb je natuurlijk niet in de hand je trekt gewoon een nummertje en dat is je stek. Loot je gunstig dan is dat natuurlijk ideaal maar dan moet je het nog waarmaken loot je minder gunstig dan zul je ook alle zeilen bij moeten zetten maar is het vaak al wat lastiger om de vis op de stek te krijgen. 

Ik zelf hield nummer 12 uit de koker waar ik behoorlijk tevreden mee was mooi in het midden, ik wou liever geen 7,8,9 of 10 loten als het even kon en die bleef gelukkig ook uit. De loting was dus gunstig en dan begint de voorbereiding 2 uur de tijd om alles precies op te stellen zodat alles bij de hand ligt. Echter was mijn voorbereiding de dag ervoor al begonnen zoals op de foto,s hieronder te zien is. Ik had mijn plan van aanpak al voorbereid, ik wist hoe ik het wou gaan doen.

 

Het opbouwen ging allemaal snel en vlotjes alles op de plek en alles bij de hand zodat ik eigenlijk niet van me stoel af hoef te komen. Ondertussen werd er lekker geouwehoerd en dat vind ik zo mooi aan dit. Je hebt natuurlijk lang niet altijd die 2 uur nodig om je voor te bereiden dus als je klaar bent ga je lekker even een praatje maken met je buurman bijvoorbeeld. Ik heb me weer kapot gelachen met Kris, Wilco en Arie altijd in voor een geintje. Als dat gebeurd dan weet je dat het goed zit de mensen er zin in hebben en dat alles goed verloopt. 

11 uur ik geef het startsein dat de wedstrijd mag beginnen. Ik had een paar doelen voor ogen. Deze wou ik uitoefenen en daar wou ik het eigenlijk bij laten, niet te gek doen niet te veel dingen. Gewoon een paar dingen die mij de vis zouden kunnen opleveren. Het was nog niet begonnen of er werd gelijk al hier en daar een visje gevangen, ging dat even snel. Wordt het zo’n dag? 

Echter bleef het bij mij de eerste 3 kwartier verrassend stil. Ik begon met de hybrid feeder van guru gevuld met wat 2 mm pellets en wat grondvoer van Ringers. Het doel was om vooral het eerste uur veel te gooien 3 minuten laten liggen en weer opnieuw om zo een voerstek te bouwen en af en toe schoot ik er nog wat 8 mm pellets achteraan. Ondertussen wou ik kijken wat er om me heen gebeurde, zo kon ik mooi zien waar er gevangen word en op welke manier. 

Na 3 kwartier ging dan eindelijk mijn hengel krom ik had in het de eerste 3 kwartier veel lijners dus de vis was zeker wel aanwezig maar bijten ho maar. De eerste vis lande ik gelukkig altijd weer spannend, adrenaline giert door je lichaam en je wil natuurlijk iedere vis graag op de kant halen. 1 vis verspelen kan je de wedstrijd al kosten maar soms heb je het gewoon niet in de hand. De eerste vis was nog niet binnen of de 2 melde zich kort ernaar. Kijk dat gaat lekker alle 2 op de hybrid feeder met als aas een 6mm halibut pellet van de Leeghte zelf.

Daarna ging het allemaal behoorlijk stroef of misschien beter gezegd gewoon slecht hier en daar werd wel een visje gevangen maar het was niet om over naar huis te schrijven. De beten bleven uit, dat het moeilijk zou worden dat dachten we al wel veel lijndruk op het water en je gaat toch langzaam aan naar de koudere dagen. Maar dit zag er niet veel belovend uit. Ik bleef heel lang met maar 2 vissen zitten, echter werd er om me heen ook niet gek veel gevangen dus opzich deed ik lekker mee. Maar het is best frustrerend als de vis er ligt maar dat ze niks pakken wat je ook probeert en op welke manier je het ook probeert. 

Ik had al verschillende dingen geprobeerd, me hybrid vervangen voor een x-safe en gewoon met een loodje. Wat andere aassoorten geprobeerd en wat geknutseld met mijn voer. De lijners bleven wel maar ik kon maar geen vis pakken. Ik maak altijd 2 a 3 voerstekken aan dus was ook al een x verkast maar ook dat maakte geen verschil.

Uiteindelijk maar aan me laatste plan begonnen een pva zakje met een stuk of 10 halibut pellets erin en die dan over me onderlijn op de haak schuiven en dan met een loodje vissen. Om zo een heel compact voerplekje te maken in de hoop dat ik daarmee de vis zou kunnen verleiden. Wonder boven wonder pakte ik snel me 3d en 4d visje hierdoor. Zou dit dan het verschil gaan maken? Echter waren het 2 visjes en stond de teller op 4 maar daarna viel het weer stil. Langzaam kwam ook het einde van de wedstrijd in zicht. Om me heen waren en een stuk of 4 mensen die leuk wat vis hadden ondertussen. Ik gaf me zelf weinig kans om hier of daar in de buurt te komen. Sommige hadden sowieso al meer vis.

De naam van Bob werd al gescandeerd hij ving namelijk in een korte tijd leuk wat visjes en dat ging wel even door. Ik had eigenlijk de hoop al opgeven, ik wou nog graag een visje vangen om misschien nog mooi in de top te kunnen eindigen maar het leek er niet naar uit te zien. Het ging allemaal zo moeizaam, De tijd begon te dringen en ik was hier en daar me spullen al een beetje aan het opruimen totdat 1 minuut voor tijd me top nog een keer krom gaat. Ik zag de achterkant van me hengel stuiteren in de steun ik denk wat is dit dan en zie in me ooghoek de hengel krom staan. Bam was dit dan de kers op de taart, ondertussen blies ik de wedstrijd af en was ik zelf nog druk aan het drillen. Haak je binnen de tijd nog een vis dan mag je die buiten de tijd binnen halen. Normaal kom ik me stoel niet af maar nu ging ik eraf en nam ik de tijd voor deze laatste vis, kippenvel momentje. Er ging opdat moment alleen maar door me hoofd, niet verspelen deze vis. Als ik hem zou landen zou ik misschien toch nog een leuk plekje behalen.

Ik gaf de vis de tijd dus het duurde wel even maar gelukkig kwam die op de kant en het was nog een mooi formaat ook. Dat voelde wel lekker hoor toch nog die vis die ik zo graag wou, uiteindelijk waren het er maar 5 maar toch er was nergens echt overdreven veel gevangen. Vaak hoor je nog wel dat er een paar uitschieters tussen zitten maar dat was dit keer niet het geval. Ondanks de maar 5 visjes was ik verder toch aardig tevreden ik had niks verspeeld en voor mijn gevoel alles wat ik wou uit de kast gehaald.

Het opruimen kon beginnen en moment van de waarheid zou aanbreken. Eerst maar is alle spullen weer in de auto en dan zo snel mogelijk na de weging toe. Ondertussen alles in de auto te hebben had ik al wel het 1 en ander gemist maar toch, snel er naar toe. Bob Bomers op stek nummer 2 was de man op dat moment goed voor ruim 16 kilo. voor mijn gevoel zou ik dat gewicht nooit halen hij had ook nog is meer vis. ik ging voor een top 5 dat zou mooi staan. Echter aangekomen bij mijn leefnet til ik hem uit het water en voelt ie toch wel lekker zwaar aan en dat voor 5 vissen ik was niet echt bezig met de grote van de vissen. Toen iedereen mijn vissen zag zeiden ze nou Bart dat zijn niet de minste jij kan nog wel is dicht in de buurt komen. Het weegnet ging aan de weegschaal en ik zie de digitale teller schommelen tussen de 15 en 17 kilo, ik dacht wow dat is meer dan ik dacht nu was het echter de vraag waar die op uit zou komen. Bob Bomers had nog steeds de nummer 1 positie in de hand met 16.555 kilo. Opeens stond de digitale weger stil. Bam 16.840 kilo op dat moment wist ik nog niet wat Bob exact tot dat het verteld werd mijn geluk kon niet op ik stond 1 met nog maar 3 wegingen te gaan en waarvan ik wist dat daar de vangsten niet grandioos waren op 1 na. Zou ik hem dan zelf gaan winnen, dit had ik nooit durven dromen ik won hem gewoon.

Een onbeschrijfelijk gevoel aan de andere kant ook wel een beetje gek omdat je het toernooi hebt georganiseerd. Maar wat voelde het lekker, alleen maar top vissers die mee doen en dan win je hem gewoon. 

We gingen snel door na de prijsuitreiking de klok was die nacht verzet dus het begon al een beetje schemerig te worden, dus snel door. De prijsuitreiking liep voorspoedig, de hele dag liep voorspoedig. Mooi om zo een droom in vervulling te zien gaan en als kers op de taart zelf de cup winnen. Na de tijd drinken we nog een biertje praten we wat na en keren we huiswaarts.

Dit toernooi gaat zeker volgend jaar terug keren, iedereen enorm bedankt voor alles onder jullie was dit niet zo’n mooi spektakel geworden bedankt daar voor.

mvg
Bart Hartjes (maxvissen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *